Major Server Crash

server-crash

 

 

Zo voelde ik me dus afgelopen dagen (wel met iets modernere  apparatuur).

 

 

Zoals jullie wellicht gelezen (twitter of facebook) of gehoord hebben is afgelopen donderdag een update van mijn server helemaal verkeerd gelopen, waardoor ik niet eens meer in debian (os) kon booten.

Gelukkig had ik een external bay waarmee ik de data van de schijf kon overzetten op een andere hdd, en vanuit hier na maarliefst 6 herinstallaties van de server de data een voor een weer terug uploaden en moven naar de nieuwe server.

Een 30 minuten geleden heb ik de laatste problemen uit de nieuwe configuratie kunnen halen, en dus de komende uren / dagen bezig om alles terug op de server te zetten.

Het voordeel is wel, dat de nieuwe server software sneller zou moeten reageren dan de oude.

Nogmaals mijn excuses voor het zolang offline zijn, mijn sociaal leven vroeg ook om aandacht tussen alle uren van configureren.