Vrijgezellen Feest Christian

Pfff, dit is echt niet aan te bevelen. Om op zaterdag een vrijgezellenfeest met activiteiten (schietsporten en klimwand ed) te hebben en dan op zondag weer om 0800 moeten beginnen met werken.

Maarja wat doen we eraan he? vrij weinig.

Maar terugkomend op het vrijgezellenfeest, dit was zeker geslaagd. In het begin van de middag hebben we Christian opgehaald thuis en hebben we nog uitgebreid gelunched bij zijn vader.
Hierna zijn we op ons gemak vertrokken naar de activiteiten terrein van de dag ( Partycentrum de Hooghei in Berlicum www.dehooghei.nl ).

Daar aangekomen, moesten we zelfs even wennen aan het feit dat er inderdaad nog plaatsen op aarde bestaan waarbij je het gevoel krijgt dat je in “the middle of fucking nowhere” bent.
het partycentrum ligt namelijk helemaal midden in een hele grote bosrijke omgeving.

Na ons gemeld te hebben krijgen we 2 medewerkers van de hooghei met ons mee, welke ons die middag zouden begeleiden en entertainen zeg maar.

We zijn naar het schiet terrein begeleid, waar na een rustige uitleg door de medewerkers over alle wapens waarmee we mochten schieten we zelf mochten gaan schieten.
We mochten schieten met de volgende wapens:


– Handboog
– Kruisboog
– Grote luchtbuks
– Kleine luchtbuks
– Paintball gun

 


In ons arragement zat geen paintballen in, maar de paintball guns waarmee we mochten schieten was op gewoon wat targets die in een boom hingen en het waren guns waar je ongeveer 8 kogels ineens in kon doen (doormiddel van een buisje aan de zijkant van de gun).

Nadat iedereen een beetje met iedere gun heeft geschoten was het natuurlijk tijd voor een klein wedstrijdje, welke uiteindelijk door Pascal werd gewonnen en hij kreeg daarvoor een mooie fles Champagne.

Omdat we nog wat tijd overhadden tussen het schieten en de themeavond welke in het arragement zat vroeg Luc (een van de medewerkers) of we eventueel even wilden tokkelen en klimmen.

Natuurlijk zagen we dit wel zitten, Ik, Sander, Ramon en Jef hebben ons toen een klimtuigje aangestrokken en zijn lekker van de tokkelbaan gegaan.


Omdat de 2e medewerker moest gaan konden we niet meer dan 1 maal van de toren aftokkelen (Luc moest namelijk beneden remmen en zij moest boven zekeren).
Luc stelde voor dat we de klimwand gingen proberen, Sander, Raimon en ik zijn dan nog gaan doen waarbij we varierent tussen halverwege en de top van de rechterwant zijn gekomen.

Maar dit was nog niet alles, na het klimmen op de klimwand, wat vrij aardig ging voor ons alle 3 als ik mag zeggen, stelde Luc voor dat we een van de twee 8 meter hoge palen gingen beklimmen.
het beklimmen zelf van de 1e paal was niet zo heel moeilijk, het enige probleem was als je bovenaan was, dat het de bedoeling was dat je rechtop op de paal ging staan, je armen deed spreiden en je dan achterover van de paal af liet vallen.

Dit was makkelijker gezegd dan gedaan, het opstaan lukte ons nog wel na het even bijkomen boven op de paal, maar de paal wiebelde zo erg dat zelf je handen spreiden je al het gevoel gaf dat je eraf zou vallen, dus de armen werden even gespreid maar daarna werd toch voorof of een beetje zijwaards van de paal afgevallen om snel het klimtouw vast te kunnen pakken. (heerlijk weer zo’n gevoel van veiligheid).

Nu dit was gedaan hadden we nog een beetje tijd over, en Luc had nog een 2e paal voor ons waar we in mochten klimmen, deze paal was anders dan gewoon even omhoog klimmen met behulp van de klimblokjes welke al bevestigd zijn op de andere paal.

Hier zaten 5 blokjes in totaal op, de bedoeling was dat je op zo’n blikje ging staan en dan de 2 stokken die je had zo hoog mogelijk te steken, je te strekken, de stokken weer te verzetten totdat ver genoeg naar boven was geklommen om een van je voeten op het volgende blokje te zetten.
We hebben het alle 3 geprobeerd maar zijn respectievelijk blijven hangen op het 2e en 3e blokje van de 5.

Al met al was het een hele leuke middag voor de mensen die hun hoogtevrees aan de kant konden zetten.

Om 1930 begon de themeavond, welke deze avond in het teken stond van Afrika (Jungle Out of Afrika).
Hier zagen we ook de dames weer terug welke ook op dit partycentrum waren maar daar het blotevoeten pad hebben gedaan.
De avond was een mooie avond, met shows met vuurspugen, degen door mand steken en als hoofdact een man welke verschillende inheemse dieren bij zich had. Vari

1 Comment

  1. Hey Roy,

    Super stukje het je geschreven, met veel leuke foto’s.
    Altijd leuk om mannen in actie te zien.

    Liefs Annette

Comments are closed.